Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuohkea kuhakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.

Ainekset

300 g
Pakastekuhafileitä
1 - 2 rkl
Voita
1/2 tl
Suolaa

Liemi

300 g
(5-6) puikulaperunaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Purjon vaalea osa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Voita
7 dl
Vettä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
1 dl
Kuohukermaa
1 - 2 rkl
Tilliä silputtuna
1 - 2 rkl
Ruohosipulia silputtuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota kuhafileet jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

300 g
Pakastekuhafileitä
2

Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

300 g
(5-6) puikulaperunaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Purjon vaalea osa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Voita
7 dl
Vettä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3

Vaahdota kerma pehmeäksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

1 dl
Kuohukermaa
1 - 2 rkl
Tilliä silputtuna
1 - 2 rkl
Ruohosipulia silputtuna
4

Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

300 g
Pakastekuhafileitä
1 - 2 rkl
Voita
1/2 tl
Suolaa
5

Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.

Vinkki
Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Jos valmistat koko itsenäisyyspäivän juhlamenun, murusta rapeiden reikäleipien sisäpalat keiton pinnalle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

336

1409

18,5 g

11,8 g

15,3 g

3,8 g

2,5 g

17,3 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

7 dl Vettä,

0,5 - 1 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,

1 - 2 rkl Tilliä silputtuna,

1 - 2 rkl Ruohosipulia silputtuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli