Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtikaalivokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lehtikaali on voimakkaan makuinen lehtivihannes. Poista siitä halutessasi voimakkaat lehtiruodit. Ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää lehtikaalin maun ja heleyttää värin. Katso lehtikaalivokin ohje!

Ainekset

200 g
Lehtikaalia
150 g
Herkkusieniä
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Paprikaa
1 kpl
Chili
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 cm:n pala inkivääriä
2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Siirappia tai hunajaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa

Päälle

2 rkl
Rouhittuja pähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lehtikaalista paksut ruodit. Ryöppää lehtiä hetki kiehuvassa vedessä, valuta ja pilko lehdet. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkanat ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna öljy vokissa, lisää kasvikset ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää soija, siirappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ja lisää pinnalle rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

135

562

9,0 g

0,8 g

6,8 g

5,8 g

2,5 g

4,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Chili,

Valkosipulinkynttä,

1 cm:n pala inkivääriä,

0,5 tl Mustapippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli