Lohipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipiirakka

Lohipiirakka ohje
Annokset
8
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Herkullisen lohipiirakan täytteeksi tulee graavilohta, kananmunaa ja puuroriisiä. Lohipiirakka sopii ruokaisaksi illalliseksi tai juhlien tarjottavaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA:

250 g
Pehmeää margariinia
200 g
Maitorahkaa
4 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE:

1 1/2 dl
(raakaa) puuroriisiä
5 dl
Vettä
1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
5 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Nippu tilliä
450 g
Siivutettua graavilohta
Rouhittua mustapippuria
Suolaa tarvittaessa

VOITELUUN:

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti. Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen m...
1

Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti. Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa noin 1/2 cm:n paksuiseksi 28 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
2

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa noin 1/2 cm:n paksuiseksi 28 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista ja tilliä ja 2 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Voit halutessasi maustaa kerrosten välejä kevyesti valkopippurilla ja suolalla.
3

Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista ja tilliä ja 2 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Voit halutessasi maustaa kerrosten välejä kevyesti valkopippurilla ja suolalla.

Kauli loput taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle.
4

Kauli loput taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle.

Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen.
5

Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen.

Voitele munalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.
6

Voitele munalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.5.2019