Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marengilla kuorrutettu mutakakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.

Ainekset

1 dl
Mantelilastuja
200 g
Tummaa suklaata
150 g
Voita
1 kpl
Appelsiinin kuori raasteena
4 kpl
Kananmunankeltuaista
2 kpl
Kananmunaa
3/4 dl
(3/4 dl) tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
(3/4 dl) maissitärkkelystä (maizena)
1 dl
Mantelijauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

Marenki

50 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Kananmunanvalkuaista
1 3/4 dl
(1 3/4 dl) tomusokeria
1 tl
Omenaviinietikkaa
2 tl
Maissitärkkelystä (maizena)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.

Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.

Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.

2

Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

1 kpl
Appelsiinin kuori raasteena
2 kpl
Kananmunaa
4 kpl
Kananmunankeltuaista
1 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
(3/4 dl) tomusokeria
1 dl
Mantelijauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
3/4 dl
(3/4 dl) maissitärkkelystä (maizena)
3

Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
1 3/4 dl
(1 3/4 dl) tomusokeria
1 tl
Omenaviinietikkaa
2 tl
Maissitärkkelystä (maizena)
50 g
Tummaa suklaata
4

Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
|
Muokattu: 4.11.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

472

1975

32,9 g

14,0 g

33,1 g

28,8 g

3,2 g

10,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Appelsiinin kuori raasteena,

1 tl Vaniljasokeria,

1 tl Leivinjauhetta,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

2 tl Maissitärkkelystä (maizena).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli