Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu broileri ja uunirisotto

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lempeässä lämmössä paahtuneesta kokonaisesta broilerista riittää ruokaa kahdeksi päiväksi. Tarjoa tänään maukkaan risoton kaverina ja valmista huomenna lopusta broilerista chilistä potkua saava kana-pastakeitto.

Ainekset

1 3/10 kg
kokonainen broileri (yrtti-pippuri)

Risotto

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulikynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sellerinvarsi
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
rypsiöljyä
9 dl
vettä
2 kpl
kanafondikuutiota
3 dl
risottoriisiä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
70 g
(1 ps) parmesaanijuustoraastetta
1/2
ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita broileri uunivuokaan.

1 3/10 kg
kokonainen broileri (yrtti-pippuri)
2

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita broileri uuniin 1 ½ tunniksi. Kun aikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, tee risotto.

3

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkanat ja varsiselleri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuullota kasviksia ja sitruunankuorta öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää vesi ja fondi ja kiehauta.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulikynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sellerinvarsi
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kanafondikuutiota
9 dl
vettä
4

Mittaa riisit uunivuokaan, lisää liemi ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Sekoita juusto risottoon. Silppua basilika pinnalle.

1/2
ruukkua basilikaa
70 g
(1 ps) parmesaanijuustoraastetta
6

Viipaloi broilerin rintapalat risoton päälle. Säästä loput lihat huomisen keittoon.

Vinkki: Valmista lopusta broilerista seuraavan päivän ruoaksi lempeän tulinen kana-pastakeitto.

Vinkki: Katso videolta helppo ohje kypsän broilerin paloitteluun

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

878

3676

43,8 g

13,5 g

52,8 g

1,5 g

1,8 g

67,0 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli