Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.

Ainekset

2 kpl
Nippua retiisejä naatteineen
2 rkl
Öljyä +1 tl suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Kvinoapilahvi

2 dl
Kvinoaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Currya
5 - 6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.

Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.

Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

243

1020

16,3 g

1,5 g

18,8 g

1,5 g

3,0 g

3,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Currya,

5 - 6 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli