Tarjottavaa tähteistä: Vinkit hedelmien ja kasvisten käyttöön - Yhteishyvä

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit hedelmien ja kasvisten käyttöön

Kuvateksti

Keitä, pakasta ja tee smoothieksi. Lue vinkit parhaat päivänsä nähneiden kasvisten ja hedelmien käyttöön.

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK
  • Parhaat päivänsä nähneistä hedelmistä voi tehdä hedelmäsalaattia puuron tai jogurtin seuraksi. Ne uppoavat hyvin myös juomiin.
  • Kätke hillopurkin loput piirakan täytteeksi.
  • Hedelmistä, kuten omenoista tai persikoista, voi keittää hillon ja nauttia sen lettujen tai juustojen kera.
  • Tuoreyrtit voi silputa ja pakastaa. Lisää yrtit jäisenä ruokaan, sillä ne sulavat hetkessä. 
  • Nuukahtaneet salaatit voi elvyttää liottamalla niitä jäävedessä.
  • Viipaloi ja pakasta banaanit. Napsi makeannälkään karkin tapaan. 
  • Jos tuoretta inkivääriä tulee ostettua liiaksi, silppua se pussiin ja pakasta. 
  • Yli jääneitä kasviksia voi hyödyntää pastaan, keittoon, munakkaaseen, leivonnaisiin ja erilaisiin tahnoihin.
  • Jos salaatti ja kurkku uhkaavat nahistua, tee vihersmoothie aamu- tai iltapalaksi: Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella salaattia, kurkkua ja hedelmää. Ohenna vedellä ja mausta raikkaaksi sitrusmehulla ja inkiväärillä.

Kolme tapaa hyödyntää hedelmät ja kasvikset

Video: Basilikan jämät hyötykäyttöön

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 18.2.2019
Jaa Somessa