Tarjottavaa tähteistä: Vinkit hedelmien ja kasvisten käyttöön - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit hedelmien ja kasvisten käyttöön

Kuvateksti

Keitä, pakasta ja tee smoothieksi. Lue vinkit parhaat päivänsä nähneiden kasvisten ja hedelmien käyttöön ja hyödynnä hävikki!

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK

Hedelmät ja kasvikset

  • Parhaat päivänsä nähneistä hedelmistä voi tehdä hedelmäsalaattia puuron tai jogurtin seuraksi. Hedelmät uppoavat hyvin myös juomiin.
  • Hedelmistä, kuten omenoista tai persikoista, voi keittää hillon ja nauttia sen lettujen tai juustojen kera.
  • Viipaloi ja pakasta banaanit. Napsi makeannälkään karkin tapaan. 
  • Kätke hillopurkin loput piirakan täytteeksi.
  • Tuoreyrtit voi silputa ja pakastaa. Lisää yrtit jäisenä ruokaan, sillä ne sulavat hetkessä. 
  • Nuukahtaneet salaatit voi elvyttää liottamalla niitä jäävedessä.
  • Jos tuoretta inkivääriä tuli ostettua liiaksi, silppua se pussiin ja pakasta. 
  • Yli jääneitä kasviksia voi hyödyntää pastaan, keittoon, munakkaaseen, leivonnaisiin ja erilaisiin tahnoihin.
  • Jos salaatti ja kurkku uhkaavat nahistua, tee vihersmoothie aamu- tai iltapalaksi: Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella salaattia, kurkkua ja hedelmää. Ohenna vedellä ja mausta raikkaaksi sitrusmehulla ja inkiväärillä.

Kolme tapaa hyödyntää nuukahtaneet hedelmät ja kasvikset

Video: Näin hyödynnät tuoreiden yrttien, kuten basilikan, tähteet

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 8.7.2019
Jaa Somessa