Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön

Kuivahtaneen leivän voi paistaa krutongeiksi öljyssä. Edellisen päivän pullasta voi jalostaa jälkiruokia. Katso vinkit leivän ja pullan käyttöön ja hyödynnä hävikki!

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK

Leipä

  • Tuore leipä ei kestä pitkää säilytystä. Jos epäilet leivän menekkiä, pakasta osa siitä heti tuoreena. Pakastettu leipä sulaa nopeasti huoneenlämmössä. 
  • Ruisleivän jämistä ja puolukoista voi keittää tuhtia ja terveellistä marjapuuroa.
  • Kuivahtaneet leivät voi silputa "tuorekorppujauhoksi" ja pakastaa.
  • Pilko vaalea tai tumma leipä kuutioiksi pellille, ripottele päälle hieman mausteita ja öljyä. Kuivata uunissa noin 100–125 asteessa. Kuivat krutongit säilyvät valolta suojattuna huoneenlämmössä. Käytä krutonkeja salaatteihin ja keiton päälle.
  • Paista pannulla leipäkuutioita voissa tai öljyssä. Lisää salaattiin tai keittoon. 

Pulla

  • Pullasta ja vaaleasta leivästä voi paistaa köyhiä ritareita.

Puuro

  • Puurontähteet voi yhdistää lihapulla-, sämpylä- tai mureketaikinaan.

Kolme tapaa hyödyntää kuivahtanut leipä ja pulla

Video: Ota kuiva leipä hyötykäyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 17.9.2019
Jaa Somessa