Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan ja kalan käyttöön

Hyödynnä lihan, kalan ja kanan sekä kananmunien rippeet seuraavana päivänä vaikka voileivän päällysteenä, munakkaassa tai keitossa. Poimi vinkit ja hyödynnä hävikki!

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK

Liha, kana ja kala

  • Aterialta jäänyt liha, kala ja kana sopivat mainiosti seuraavana päivänä voileipien päällysteeksi.
  • Niistä syntyy tunnetuin tähderuoka, pyttipannu. Lisäksi pyttipannuun voi käyttää keitettyjä perunoita, munia, sipulia ja juustoraastetta.
  • Rippeistä voi valmistaa myös uuden ruoan, kuten kiusauksen, pastan tai piiraan.
  • Lihapullia voi viipaloida leivän päälle, silputa uuniperunan täytteeksi, munakkaaseen tai pyttipannuun. 
  • Pakasta joulukinkun rippeet pienissä erissä kuutioituna. Käytä esimerkiksi munakkaisiin, keittoihin, uuniperunoihin, laatikoihin ja piiraisiin.

Munat

  • Valkuaiset ja keltuaiset voi pakastaa erikseen.
  • Valkuaisista valmistetut marengit ja marenkikakkupohjat säilyvät pitkään. Murusteltu marenki sopii myös koristeeksi ja rakenteen antajaksi monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. 
  • Valkuaismunakas on vähärasvainen proteiinin lähde.
  • Raaoista valkuaisista pyöräytät marjojen kanssa ravintorikkaan smoothien.

Kolme tapaa hyödyntää lihan, kalan ja kanan rippeet

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 8.7.2019
Jaa Somessa