Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasviscarbonara

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Valmista kasviscarbonara pekonin sijaan kaalista ja herneistä. Savujuustokerma antaa kasvispastaan savun makua. Tällä reseptillä valmistat kahden hengen annoksen.

Ainekset

200 g
täysjyväspagettia
100 g
Savoijin- tai keräkaalia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 dl
Pakasteherneitä
1 dl
Savujuustoruokakermaa
2 kpl
Munan keltuaista
1/4 tl
Suolaa
1/4 kpl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
Silputtua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä vähän keitinvettä.

200 g
täysjyväspagettia
2

Suikaloi kaali. Viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaalia ja valkosipulia pari minuuttia öljyssä, lisää herneet ja kuumenna.

100 g
Savoijin- tai keräkaalia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 dl
Pakasteherneitä
3

Sekoita keltuaiset, kerma ja keitinvesi. Kääntele kastike kuuman spagetin sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

2 kpl
Munan keltuaista
1 dl
Savujuustoruokakermaa
1/4 tl
Suolaa
1/4 kpl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
Silputtua basilikaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 22.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

612

2556

27,5 g

9,0 g

61,0 g

6,5 g

10,5 g

21,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli