Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen lipeäkala uunissa

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen lipeäkala valmistetaan kätevästi uunissa ja maustetaan simppelisti maustepippurilla. Tarjoa jouluinen kala valkokastikkeen, keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.

Ainekset

1 kg
lipeäkalaa
1 tl
suolaa
maustepippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä (halutessasi)

Lisäksi

keitettyjä perunoita, valkokastiketta ja herneitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2

Poista kalapalat pakkauksesta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

1 kg
lipeäkalaa
3

Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paina paistomittari yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Ripottele suola kaloille.

1 tl
suolaa
4

Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

5

Nosta kalat vuoasta reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle maustepippuria ja halutessasi hienonnettua tilliä.

maustepippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä (halutessasi)
6

Tarjoa lipeäkala perinteiseen tyyliin keitettyjen perunoiden, valkokastikkeen ja herneiden kanssa.

keitettyjä perunoita, valkokastiketta ja herneitä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.