Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Japanilainen kolmen aineksen juustokakku

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sosiaalisen median villinnyt kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Valkosuklaan makeuttamasta juustokakusta tulee täydellisen kuohkea, kun vaahdotat valkuaiset huolellisesti, suojaat vuoan foliolla ja kypsennät kakun lempeästi vesihauteessa.

Ainekset

5
kananmunaa
145 g
(1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta)
200 g
(1 pkt) vanilja- tai appelsiinituorejuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Muotoile alumiinifoliosta vuoan ulkopuolelle noin 4 cm korkea foliovuoka. Se estää veden tihkumisen saumasta vuokaan, kun kakku kypsennetään vesihauteessa.

2

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

5
kananmunaa
3

Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaa ja sekoita se tasaiseksi.

145 g
(1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta)
4

Vaahdota keltuaiset sähkövatkaimella. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa huolellisesti keltuaisvaahtoon.

200 g
(1 pkt) vanilja- tai appelsiinituorejuustoa
5

Kääntele valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada seos kakkuvuokaan.

6

Nosta kakkuvuoka hieman isompaan uunivuokaan. Kaada isomman vuoan pohjalle kuumaa vettä noin 2 cm:n korkeudelle. Kypsennä kakkua vesihauteessa ensin 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna kakun olla uunissa vielä 20 minuuttia.

7

Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.

Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä esimerkiksi kardemummalla, raastetulla limen kuorella, vaniljalla tai kanelilla.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

989

18,5 g

11,7 g

14,2 g

13,2 g

0,3 g

3,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli