Kahden värin browniet - Yhteishyvä

Kahden värin browniet

Kahden värin browniet - tuorejuusto brownie
Paloja
27
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Nämä herkulliset browniet tehoavat takuulla suklaannälkään. Makeat brownie-palat voit halutessasi koristella rouhitulla valkosuklaalla. Tuorejuusto antaa perinteiselle ruskealle brownielle väriä ja makua.
Jaa Somessa

Ainekset

SUKLAATAIKINA

300 g
Tummaa leivontasuklaata
200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Erikoisvehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta

TUOREJUUSTOKERROS

300 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN

1 rkl
Margariinia

KORISTEEKSI

50 g
Rouhittua valkoista leivontasuklaata

Näin teet

1

Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka.

1 rkl
Margariinia
2

Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

200 g
Margariinia
300 g
Tummaa leivontasuklaata
3

Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Erikoisvehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
4

Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan.

300 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
5

Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.

50 g
Rouhittua valkoista leivontasuklaata
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 4.3.2019
Jaa Somessa