Kinuski-vadelmakääretorttu - Yhteishyvä

Kinuski-vadelmakääretorttu

Kinuski-vadelmakääretorttu
Paloja
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Sulata Omar-karkeista makea toffeekuorrutus raikkailla vadelmilla täytetylle kääretortulle. Viimeistele kuorrutus suolapähkinöillä vastustamattomaksi suolakaramelliksi.
Jaa Somessa

Ainekset

4
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

TÄYTE

200 g
(1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

KUORRUTUS

220 g
(1 pussi) kermatoffeita (Omar)
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
suolapähkinöitä

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

1 dl
sokeria
4
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
perunajauhoja
2

Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.

3

Ota vadelmat pakastimesta. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto jäähtyneelle pohjalle. Lisää hieman kohmeiset vadelmat. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

200 g
(1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4

Poista karamelleista kääreet. Säästä 5 karamellia koristeeksi ja pane loput kerman kanssa kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia. Rouhi koristeeksi tulevat karamellit ja suolapähkinät karkeasti.

220 g
(1 pussi) kermatoffeita (Omar)
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
suolapähkinöitä
5

Anna kuorrutuksen jäähtyä 5¬–10 minuuttia ja kaada se sitten kääretortulle. Koristele karamelli- ja pähkinärouheilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g382 g
Proteiinia4 g30 g
Rasvaa23 g184 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj1750 13996
Energiaa kcal418 3342

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g382 g
Proteiinia4 g30 g
Rasvaa23 g184 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj1750 13996
Energiaa kcal418 3342

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.