Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirjainkakku

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Juhlista sankaria näyttävällä kirjainkakulla. Kahden rapean keksipohjan välissä on kuohkeaa vanilja-sitruunatäytettä ja koristeena mustikoita ja lakua. Tee samalla reseptillä mikä vain kirjain- tai numerokakku ja koristele sesongin hedelmillä, marjoilla ja mielimakeisillasi.

Ainekset

400 g
(1 pkt) murotaikinaa
63 g
(1 ps) vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2 dl
maitoa
100 g
(½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
lemoncurd -sitruunatahnaa
1 dl
vispikermaa
2 rkl
sokeria

Koristelu

75 g
(1 dl) lakuja
50 g
(1 dl) pensasmustikoita
2 oksaa minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata murotaikina huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Piirrä haluamasi kirjain tai numero noin 18 x 26 cm:n kokoisena A4-paperille tai leivinpaperille ja leikkaa se irti.

400 g
(1 pkt) murotaikinaa
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi ja laita kirjainsabluuna taikinan päälle. Leikkaa taikinasta kirjain sabluunan reunojen mukaisesti terävällä veitsellä ja poista ylimääräinen taikina kirjaimen ympäriltä. Yhdistä ylijäänyt taikina palloksi ja kauli sekin leivinpaperin päällä ½ cm:n levyksi. Tee taikinasta toinen kirjain ja ota lopusta taikinasta piparkakkumuotilla pieniä keksejä ja laita ne erilliselle pellille.

3

Paista kirjaimia uunissa 12–15 minuuttia ja pikkuleipiä 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä. Käsittele kypsiä taikinakirjaimia erityisen varovasti, jotta ne eivät mene rikki.

4

Yhdistä kulhossa vaniljakastikejauhe ja kylmä maito. Vatkaa muutama minuutti, kunnes seos paksuuntuu. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sitruunatahna. Vispaa kerma toisessa kulhossa paksuksi vaahdoksi ja mausta sokerilla.

63 g
(1 ps) vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2 dl
maitoa
3 rkl
lemoncurd -sitruunatahnaa
100 g
(½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sokeria
1 dl
vispikermaa
5

Sekoita kolmannes kermavaahdosta vaniljakastike-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi kevyesti nuolijalla nostellen. Sekoita joukkoon loppu kermavaahto. Lusikoi seos pursotinpussiin, jossa on iso pyöreä tylla.

6

Kokoa kakku. Laita toinen keksipohja tarjoilualustalle. Pursota pieniä, samankokoisia palloja koko pohja täyteen. Aseta toinen pohja varovasti täytteen päälle ja pursota täytettä palloiksi vieri viereen myös pinnalle. Koristele lakupaloilla, mustikoilla ja mintulla ja paina pinnalle vielä muutama murotaikinakeksi.

75 g
(1 dl) lakuja
50 g
(1 dl) pensasmustikoita
2 oksaa minttua
7

Leikkaa murea kakku sahalaitaisella veitsellä ja syö haarukalla.

Vinkki: Sulata keksien koristelua varten 50 g valkosuklaata. Dippaa keksit puolittain suklaassa ja ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kovettua ja tee täytekeksejä pursottamalla vanilja-sitruunatäytettä kahden pikkuleivän väliin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 2.12.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

129

542

7,1 g

3,5 g

13,3 g

11,8 g

0,5 g

2,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) murotaikinaa,

63 g (1 ps) vanhan ajan vaniljakastikejauhetta,

2 oksaa minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli