Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pohjaton parsa-fetapiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
20 Palaa
Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
2 dl
maitoa
1/2 dl
perunajauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

kirsikka- tai miniluumutomaatteja
rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.

500 g
vihreää parsaa
1 tl
suolaa
2

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.

8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
1/2 dl
perunajauhoja
2 dl
maitoa
1/2 tl
muskottipähkinää
175 g
(1 ps) juustoraastetta
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

4

Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

rucolaa
kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Vinkki: Valmista pienempi arkipiirakka puolittamalla ainesosat ja vaihtamalla täytteitä. Käytä pyöreää, voideltua piirakkavuokaa, jätä feta pois ja käytä parsan tilalla kirsikkatomaatin puolikkaita.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.3.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

761

11,4 g

4,8 g

3,5 g

2,3 g

0,9 g

15,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli