Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruslohi ja yrttikvinoa

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruksinen uunilohi maistuu yrteillä ja pähkinöillä maustetun kvinoan kanssa. Voit tehdä ruoan yhdestä isosta kirjolohifileestä tai pienemmistä annospaloista.

Ainekset

800 g
kirjolohifileetä
2
limeä
2
sitruunaa
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa

Yrttikvinoa

2 dl
kvinoaa
1 dl
(50 g) cashewpähkinöitä
1/2
ruukkua korianteria
1/2
ruukkua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.

800 g
kirjolohifileetä
2

Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.

2
limeä
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
3

Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.

4

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.

1 dl
(50 g) cashewpähkinöitä
5

Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).

6

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja silppua yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.

1/2
ruukkua korianteria
1/2
ruukkua ruohosipulia
2 dl
kvinoaa
1 dl
(50 g) cashewpähkinöitä

VINKKI: Tarjoa kastikkeena mustapippurilla maustettua paksua jogurttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

620

2595

32,3 g

5,5 g

37,3 g

11,3 g

3,8 g

43,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

limeä,

sitruunaa,

ruukkua korianteria,

ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli