Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen patapulla

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Kuohkean patapullan idea on sama kuin suositussa no knead -pataleivässä: käytä vain vähän hiivaa, unohda vaivaaminen ja kohota taikinaa yön yli.

Ainekset

9 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
5 dl
maitoa
50 g
margariinia tai voita

Täyte

1 dl
sokeria
3 tl
vaniljasokeria
100 g
margariinia tai voita

Koristelu

60 g
(1 dl) tomusokeria
2 tl
sitruunamehua
nonparelleja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon. Lisää kylmä maito ja sulatettu rasva. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Peitä kulho löyhästi kelmulla ja pyyheliinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä noin 8 tuntia.

1 tl
suolaa
9 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kardemummaa
1/2 dl
sokeria
50 g
margariinia tai voita
5 dl
maitoa
1 tl
kuivahiivaa
2

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille. Taputtele se jauhotetuin käsin levyksi. Ripottele noin 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria taikinalevylle. Leikkaa kylmä rasva lastuiksi ja levitä 1/3 rasvasta sokerin päälle. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja toista rasvan ja sokerin lisääminen kaksi kertaa. Käytä taittelussa tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Peitä pulla liinalla ja anna kohota 2 tuntia.

1 dl
sokeria
3 tl
vaniljasokeria
100 g
margariinia tai voita
3

Laita noin 3 litran vetoinen tyhjä pata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.

4

Ota pata uunista ja siirrä kohonnut pulla leivinpapereineen varovasti kuumaan pataan. Pane kansi päälle. Kypsennä pullaa uunin keskitasolla 35 minuuttia. Poista kansi ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Siirrä pulla ritilälle jäähtymään.

5

Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunamehusta. Valuta kuorrute pullalle ja ripottele nonparelleja pinnalle.

60 g
(1 dl) tomusokeria
2 tl
sitruunamehua
nonparelleja
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1489

11,5 g

4,5 g

54,7 g

19,2 g

1,7 g

6,9 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kardemummaa,

1 tl kuivahiivaa,

nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli