Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloween-mokkapalat

timer-icon60 min
Fork and knife
30 Palaa
Fork and knife
30 Palaa
Leivo mokkapalat haamuteemalla halloweenin hengessä. Päällystä tuttu mokkapalapohja mustalla lakritsikuorrutteella ja taiteile pintaan hellyttävät valkosuklaahaamut.

Ainekset

150 g
margariinia
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kahvia tai maitoa

Kuorrutus

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
margariinia

Koristeluun

185 g
valkosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
2

Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja neste taikinaan.

3 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
2 dl
kahvia tai maitoa
2 tl
vaniljasokeria
3

Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

4

Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
2 rkl
margariinia
2 dl
(1 prk) vispikermaa
5

Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.

6

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.

185 g
valkosuklaata
7

Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.

Vinkki: Tee haamuille silmät lakritsista, suklaasta tai koristerakeista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

225

940

11,2 g

5,8 g

26,7 g

18,4 g

0,9 g

3,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli