Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas kinuskikakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Klassisen kinuskikakun kermapursotusten alta löytyy raikas marjatäyte ja pinnalta pehmeä ja täyteläinen kinuskikuorrute.

Ainekset

Kakkupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 kpl
Liivatelehteä
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
marjasekoitusta (pakaste)
1/2 dl
Sokeria

Kinuski

2 dl
fariinisokeria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Reunoille

250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
1/2 dl
sokeria

Kostutukseen

1 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.

1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
1 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
2

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita puolet rahkasta tuorejuustoon. Säästä loppu rahka koristeluun. Soseuta sulaneet marjat sauvasekoittimella. Lisää marjasose, sokeri ja vaniljavaahto rahka-tuorejuustoseokseen. Kiehauta kattilassa 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Ota kattila levyltä ja laita liivatteet kiehuvan kuumaan veteen. Heiluttele kattilaa, jotta liivatteet liukenevat tasaisesti. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen samalla koko ajan sekoittaen. Laita täyte jääkaappiin kakkupohjan valmistelun ajaksi.

4 kpl
Liivatelehteä
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
marjasekoitusta (pakaste)
1/2 dl
Sokeria
3

Pese kakkuvuoka ja pingota vuoan pohjalle uusi leivinpaperi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin kakkulevy vuokaan ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Tasoita ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta maidolla ja levitä päälle loppu täyte. Tasoita ja aseta päälle viimeinen kakkulevy. Kostuta päällimmäinen levy lopulla maidolla. Pingota kakun päälle tuorekelmu ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

1 dl
maitoa
4

Valmista kinuski. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keitä hiljaa poreillen ja koko ajan sekoittaen, kunnes kinuski sakenee. Tähän menee noin 15 minuuttia riippuen kattilasta ja lämpötilasta. Testaa kinuskin paksuutta kuulatestillä: Tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Jos pisara jähmettyy heti eikä leviä veteen, kinuski on valmista. Voit myös kokeilla ottaa kinuskikuulan vedestä ja muovailla sitä sormin. Jos se onnistuu, kinuski on valmista. Anna valmiin kinuskin jäähtyä noin 5 minuuttia.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
5

Puolita leivinpaperi ja aseta puolikkaat tarjoiluastian päälle siten, että papereiden reunat menevät hiukan limittäin. Ota kakku pois vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle leivinpaperien päälle. Kaada kinuski kakun päälle ja levitä nuolijalla varovasti kohti reunoja. Kinuski saa valua hiukan reunojen yli. Anna kinuskin jähmettyä hetki ennen kerman pursotusta reunoille.

6

Kumoa loppu maitorahka kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä. Sekoita kermavaahto rahkaan. Lusikoi 1/3 vaahdosta tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja levitä loppu kakun reunoille lastalla tasoittaen. Pursota lopuksi tähtikoristeet kakun yläreunaa kiertämään. Vedä lopuksi leivinpaperisuikaleet kakun alta, jotta tarjoiluastia siistiytyy kermavaahdosta.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
2 dl
(1 prk) vispikermaa

Vinkki: Voit käyttää täytteessä marjaseoksen tilalla myös puolukoita, karpaloita tai viinimarjoja.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.2.2005
|
Muokattu: 2.11.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

329

1376

16,9 g

10,6 g

35,0 g

28,9 g

0,6 g

8,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli