Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rukiiset juusto-kinkkutikut

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Leivo helppoja suolaisia napostelutikkuja valmiista ruis-perunataikinasta. Kinkulla, juustolla ja timjamilla maustetut tikut sopivat suolaiseksi pikkuherkuksi juhlajuoman kanssa.

Ainekset

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa
1 dl
Cheddarjuustoraastetta
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1 kpl
(80 g) ilmakuivattua kinkkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Vaivaa juustoraaste ja hienonnettu timjami sulaneeseen taikinaan. Kauli taikina ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se veitsellä 10 suikaleeksi (noin 2 x 10 cm) ja rullaa ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Kääri kinkkuviipale tiiviisti kunkin tikun ympärille.

3

Laita tikut leivinpaperille pellille ja paista uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa naposteluherkkuna tai esimerkiksi antipastosalaatin kanssa.

1 dl
Cheddarjuustoraastetta
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1 kpl
(80 g) ilmakuivattua kinkkua
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

34

141

1,9 g

1,0 g

3,5 g

0,1 g

0,4 g

0,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Cheddarjuustoraastetta,

2 rkl Tuoretta timjamia hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli