Avomuikkukukkoset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avomuikkukukkoset

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Valmiista ruis-perunataikinasta valmistettujen avokukkosten täytteenä kypsyy muikkuja. Viimeistele kukkoset valkosipulimurskasta ja öljystä sekoitetulla mausteöljyllä.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(1 pkt) ruis-perunataikinaa

TÄYTE

200 g
perattuja muikkuja
1/2 tl
suolaa
300 g
(2 prk) ranskankermaa
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
pieniä kapriksia
rouhittua mustapippuria

VALKOSIPULIÖLJY

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä

LISÄKSI

tuoretta timjamia

Näin teet

1

Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Säädä uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.

400 g
(1 pkt) ruis-perunataikinaa
2

Kuivaa muikut talouspaperilla. Mausta suolalla.

200 g
perattuja muikkuja
1/2 tl
suolaa
3

Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se ranskankermaan. Lisää hienonnettu timjami. Jaa seos pohjille. Levitä seoksen päälle muikkuja ja kapriksia. Mausta mustapippurilla. Käännä ja rypytä pohjien reunat täytteen päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta rapea ja muikut kypsiä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita murska öljyyn. Valuta valkosipuliöljy avokukkosten päälle. Koristele timjamilla.

300 g
(2 prk) ranskankermaa
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
pieniä kapriksia
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
tuoretta timjamia
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja50 g198 g
Proteiinia26 g104 g
Rasvaa59 g235 g
Kuituja5 g21 g
Energiaa kj3535 14141
Energiaa kcal845 3378

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl pieniä kapriksia

  • rouhittua mustapippuria

  • tuoretta timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja50 g198 g
Proteiinia26 g104 g
Rasvaa59 g235 g
Kuituja5 g21 g
Energiaa kj3535 14141
Energiaa kcal845 3378

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl pieniä kapriksia

  • rouhittua mustapippuria

  • tuoretta timjamia

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.