Janssonin perunat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssonin perunat

Janssonin perunat
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Perunat ja anjovis ovat erottamaton makupari, joka taipuu uudella tavalla myös juhlapurtavaksi. Tarjoa pienet perunat kalapöydässä tai pikkujoulun sormisyötävänä.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
pinkkejä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
prk (125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/2
ruukkua ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne pitkittäin. Laita perunanpuolikkaat leivinpaperille pellille leikkuupuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

500 g
pinkkejä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Vatkaa ranskankerma jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääräise anjovisfileet rulliksi. Laita jokaisen perunan päälle anjovisrulla ja nokare ranskankermaa. Viimeistele mustapippurilla, sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla tai tillillä.

150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
prk (125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/2
ruukkua ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 18.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g71 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj899 3594
Energiaa kcal215 858

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • prk (125/79 g) anjovisfileitä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g71 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj899 3594
Energiaa kcal215 858

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • prk (125/79 g) anjovisfileitä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.