Kuhaa Mannerheimin tapaan - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuhaa Mannerheimin tapaan

Kuhaa mannerheimin tapaan
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Marskin kuha on klassikkoannos, joka on herkullinen ja helppo valmistaa. Piparjuuri antaa paistetulle kalalle pirteän maun. Nauti täyteläisen herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
kuhafileetä (4 kpl)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
voita

PIPARJUURIVOI

50 g
voita
1 tl
piparjuuritahnaa

SIENIKASTIKE

200 g
herkkusieniä (1 rs)
1 kpl
sipuli
1 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
ruokakermaa (1 prk)
2 dl
lihalientä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Vinkki: Voit halutessasi pursottaa piparjuurivoin ruusukkeiksi leivinpaperin päälle ja antaa jähmettyä jääkaapissa. Asettele ruusukkeet kuuman kalan päälle juuri ennen tarjoilua. Valmista annos kaksinkertaisena, jotta pursottaminen olisi sujuvampaa.

Näin teet

1

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Anna seoksen maustua.

50 g
voita
1 tl
piparjuuritahnaa
2

Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja pilko herkkusienet. Ruskista molemmat pannulla voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista kuha sillä aikaa.

1 kpl
sipuli
200 g
herkkusieniä (1 rs)
2 dl
lihalientä
1 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
ruokakermaa (1 prk)
1/4 tl
mustapippuria
3

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileet voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lusikoi paistetun kuhan päälle piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
600 g
kuhafileetä (4 kpl)
1 rkl
voita
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.8.2019
Muokattu: 15.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g32 g
Proteiinia31 g122 g
Rasvaa30 g119 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1789 7157
Energiaa kcal428 1711

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl piparjuuritahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g32 g
Proteiinia31 g122 g
Rasvaa30 g119 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1789 7157
Energiaa kcal428 1711

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl piparjuuritahnaa

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.