Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanarisotto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Broilerisuikaleilla rikastettu lempeänmakuinen risotto valmistuun pöytään puolessa tunnissa. Helppo kanarisotto saa väriä currysta ja pakastekasviksista.

Ainekset

1 kpl
porkkana
1 kpl
Sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi (gluteeniton)
300 g
(1 rs) kanan fileesuikaleita
2 dl
Risottoriisiä
1 tl
Currya
1/2 tl
Timjamia
200 g
Herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~16
43
/yht. 10 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuumenna vesi ja fondi kattilassa ja pidä liemi kuumana. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa, paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää kasariin 1 rkl öljyä ja kuullota porkkana- ja sipulikuutioita hetki.

1 kpl
porkkana
1 kpl
Sipuli
6 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi (gluteeniton)
300 g
(1 rs) kanan fileesuikaleita
2

Lisää riisi, curry ja timjami. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää 2 dl kuumaa kanalientä kattilaan hyvin sekoittaen. Kun liemierä on imeytynyt riisiin, lisää 1–2 dl lientä ja jatka riisin kypsentämistä, kunnes se on valmista. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta.

2 dl
Risottoriisiä
1 tl
Currya
1/2 tl
Timjamia
3

Sekoita pakastekasvikset ja broilerisuikaleet risottoon kypsennyksen loppupuolella. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

200 g
Herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
Miltä maistui?(46 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 19.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

329

1376

8,0 g

1,3 g

39,8 g

3,3 g

3,0 g

21,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli