Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea sienikastike pastalle

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermainen sienikastike on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu pastan tai perunoiden kanssa. Voit valmistaa sienikastikkeen tuoreista herkkusienistä, mutta siihen sopivat hyvin myös kantarellit, tatit ja suppilovahverot.

Ainekset

400 g
herkkusieniä
2 kpl
sipulia
1 tl
rypsiöljyä
1 tl
yrttisuolaa tai suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
(2 prk) ruokakermaa
1/2 dl
basilikaa hienonnettuna
(vaaleaa suurustetta, esim. Maizena)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista herkkusienet. Viipaloi isot sienet ja lohko pienemmät. Kuori ja hienonna sipulit.

400 g
herkkusieniä
2 kpl
sipulia
2

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sienet ja sekoittele, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Lisää mausteet, kerma ja basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian juoksevalta, voit suurustaa sen vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.

1 tl
rypsiöljyä
1/2 dl
basilikaa hienonnettuna
4 dl
(2 prk) ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
yrttisuolaa tai suolaa
(vaaleaa suurustetta, esim. Maizena)

Vinkki: Saat kastikkeeseen lisää makua käyttämällä esimerkiksi juustolla tai pippurilla maustettua ruokakermaa. Tällöin kastikkeeseen ei tarvitse lisätä kuin ripaus suolaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

174

729

16,5 g

6,0 g

2,0 g

1,8 g

1,8 g

3,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(vaaleaa suurustetta, esim, Maizena).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli