Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas vaniljapiimäjäätelö herkutellaan mustikkakastikkeen ja kardemummalla maustetun kauramurun kanssa. Ja mikä parasta: jäätelön tekeminen onnistuu ilman jäätelökonetta!

Ainekset

Piimäjäätelö

3 dl
Kuohukermaa
1 dl
Maitoa
1 kpl
Vaniljatanko
3 kpl
Kananmunankeltuaista
1 1/4 dl
(1 ¼ dl) sokeria
3 dl
Piimää (2,5 % rasvaa)

Mustikkakastike

3 dl
Pakastemustikoita
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Vettä

Kaura-kardemummamuru

1/2 dl
Manteleita
1 dl
(isoja) kaurahiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kardemummaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää myös vaniljatangon palat seokseen. Keitä seosta hiljalleen 5 minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä hetki.

3 dl
Kuohukermaa
1 dl
Maitoa
1 kpl
Vaniljatanko
2

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita ensin 2–3 rkl kermaseosta keltuaisseokseen ja valuta sitten keltuaisseos koko ajan sekoittaen lämpimään kermamaitoon. Kuumenna seos hiljalleen koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä, jolloin seos sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.

3 kpl
Kananmunankeltuaista
1 1/4 dl
(1 ¼ dl) sokeria
3

Jäähdytä seos vesihauteessa kylmäksi. Sekoita piimä joukkoon ja kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään kulhoon. Peitä kannella tai foliolla ja pane pakastimeen. Vatkaa jäätelömassaa 30–45 minuutin välein sähkövatkaimella, kunnes se muuttuu jähmeäksi. Tähän menee noin 3 tuntia. Anna jäätelön vielä kovettua kunnolla ennen tarjoamista.

3 dl
Piimää (2,5 % rasvaa)
4

Tee kastike noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Pane mustikat, vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Anna seoksen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa kerran ja nosta se heti pois levyltä.

3 dl
Pakastemustikoita
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Vettä
5

Rouhi mantelit muruseosta varten. Pane ainekset paistinpannulle ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet ovat karamellisoituneet kauniin ruskeiksi. Levitä muruseos leivinpaperille jäähtymään.

1/2 dl
Manteleita
1 dl
(isoja) kaurahiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kardemummaa
6

Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Kokoa jäätelöannokset laseihin.

7

Vinkki: Huuhtele ja kuivaa vaniljatangon puolikkaat. Voit käyttää ne esimerkiksi glögin, teen tai kaakaon maustamisessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

721

3019

49,0 g

25,5 g

55,3 g

47,5 g

3,5 g

12,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljatanko,

1 dl Vettä,

1 rkl Vettä,

2 rkl Fariinisokeria,

0,25 tl (¼ tl) kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli