Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tikkubroilerit ja currydippi

Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Srirachalla maustetut ja pähkinärouheessa pyöritellyt broilerivartaat tarjotaan sitruunaisen currydipin kanssa.

Ainekset

400 g
Broilerin ohutleikkeitä
2 rkl
Srirachakastiketta
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(175 g) suolapähkinöitä

Dippi

2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Majoneesia
1 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Currya
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota 14 varrastikkua kylmässä vedessä, etteivät ne kärähdä uunissa. Leikkaa broilerifileet poikkisyin reilun sentin paksuisiksi nauhoiksi. Pujota nauhat tikkuihin.

400 g
Broilerin ohutleikkeitä
2

Sekoita srirachakastike ja öljy, mausta suolalla. Sivele broilerivartaat kauttaaltaan mausteseoksella. Anna vartaiden maustua puolisen tuntia. Rouhi suolapähkinät ja kääntele broilerivartaat rouheessa.

2 rkl
Srirachakastiketta
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(175 g) suolapähkinöitä
3

Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista öljyssä isolla pannulla kypsiksi.

4

Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.

2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Majoneesia
1 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Currya
1/2 tl
Suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

95

399

6,9 g

1,8 g

1,1 g

0,9 g

0,1 g

7,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Srirachakastiketta,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Currya,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli