Maukas makaronilaatikko - Yhteishyvä

Maukas makaronilaatikko

???
Annokset
6
Makaronilaatikko saa mehukkuutta sulatejuustosta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(250 g) kylmäsavuporosulatejuustoa (koskenlaskija)
5 dl
Kiehuvaa vettä
6 dl
Makaronia
1 1/2 l
Lihalientä
1 kpl
Sipuli
400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 kpl
Basilikaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Emmentaljuustoraastetta (halutessasi)

Näin teet

1

Pilko juusto paloiksi ja liuota se kiehuvaan veteen. Anna liemen jäähtyä valmistelujen ajan. Keitä makaronit lihaliemessä melkein kypsiksi ja valuta ne hyvin.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä.

Sekoita munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Anna laatikon kypsyä 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

2

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä.

1 kpl
Sipuli
400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 kpl
Basilikaa
3

Sekoita munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Anna laatikon kypsyä 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Lihalientä
1/2 dl
Emmentaljuustoraastetta (halutessasi)
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 15.8.2010
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa