Pehmeät jauhelihatacot - Yhteishyvä

Pehmeät jauhelihatacot

???
Annokset
4
Alun perin meksikolaiset tacot olivat pehmeitä. Pehmeiden tacolettujen tekeminen ei ole vaikeaa. Tarvitset vain kaulimen ja valurautapannun. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Kädenlämpöistä vettä
12 g
(0,25 pala) hiivaa
1 rkl
Öljyä
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa

AVOKADOTÄYTE

2 kpl
Avokadoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Punasipulia
1/2 - 1 kpl
Chiliä (mieto tai vahva)
2 rkl
Silputtua korianteria
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Suolaa

JAUHELIHATÄYTE

400 g
Naudan jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Hienonnettu chili
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 - 2 tl
Juustokuminaa
3/4 dl
Vettä
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 dl
Maissia

LISÄKSI

2 dl
Raastettua juustoa (esim. cheddar)

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa täytteet. Murskaa avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon silputtu chili, sipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Murusta jauheliha pannulle ja paista hetki. Lisää chili- ja valkosipulisilput. Paista jauheliha ruskeaksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja juustokumina. Kuumenna hetki sekoitellen ja kaada pannulle vesi. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Lisää maissi. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Pyörittele tacotaikina tangoksi. Jaa tanko kahdeksaan palaan. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
Täytä kuoret kuumalla jauhelihaseoksella ja avokadotahnalla. Ripottele päälle juustoraastetta.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja61 g243 g
Proteiinia30 g121 g
Rasvaa35 g138 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj2882 11527
Energiaa kcal689 2754

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Kädenlämpöistä vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Chiliä (mieto tai vahva)

  • 2 rkl Silputtua korianteria

  • 0,25 tl Mustapippuria

  • 0,25 tl Suolaa

  • Hienonnettu chili

  • Hienonnettua valkosipulinkynttä

  • 3 rkl Tomaattipyreetä

  • 1 - 2 tl Juustokuminaa

  • 0,75 dl Vettä

  • 1 tl Oreganoa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 2 dl Maissia

  • 2 dl Raastettua juustoa (esim. cheddar)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja61 g243 g
Proteiinia30 g121 g
Rasvaa35 g138 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj2882 11527
Energiaa kcal689 2754

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Kädenlämpöistä vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Chiliä (mieto tai vahva)

  • 2 rkl Silputtua korianteria

  • 0,25 tl Mustapippuria

  • 0,25 tl Suolaa

  • Hienonnettu chili

  • Hienonnettua valkosipulinkynttä

  • 3 rkl Tomaattipyreetä

  • 1 - 2 tl Juustokuminaa

  • 0,75 dl Vettä

  • 1 tl Oreganoa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 2 dl Maissia

  • 2 dl Raastettua juustoa (esim. cheddar)

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.