Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen britakääretorttu

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Pyöräytä makean marenkinen britakakku kääretortun muotoon. Kätke kierteeseen raikasta karpalokreemiä.

Ainekset

Pohja

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
75 g
margariinia
1 dl
sokeria
4 kpl
kanamunan keltuaista
1/2 dl
maitoa

Marenki

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
50 g
(1 ps) mantelilastuja

Karpalokreemi

400 g
(2 ps) karpaloita (pakaste)
145 g
(1 levy) valkosuklaata
63 g
(1 ps) vaniljakastikejauhetta
2 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota rasva, munat ja maito huoneenlämpöön reilu tunti ennen leipomista. Säädä uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.

2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunan valkuaista
2

Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen vähän kerrallaan.

1 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia
1 dl
sokeria
4 kpl
kanamunan keltuaista
1/2 dl
maitoa
3

Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

50 g
(1 ps) mantelilastuja
4

Valmista kreemi. Kuumenna ¾ karpaloista mikrossa. Soseuta. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Lisää karpalosose ja suklaa. Sekoita. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle. Tarjoa loput karpalot kääretortun kanssa.

2 dl
maitoa
63 g
(1 ps) vaniljakastikejauhetta
145 g
(1 levy) valkosuklaata
400 g
(2 ps) karpaloita (pakaste)

Viimeistele kääretorttu halutessasi tomusokerihunnulla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1370

16,2 g

6,3 g

37,0 g

30,4 g

1,9 g

7,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli