Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulutortut kolmella tavalla: timanttitortut, kuusitortut ja enkelitortut

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Jos perinteiset tähtitortut kyllästyttävät, kokeile timanttitorttuja, kuusen muotoisia joulutorttuja tai enkelitorttuja. Koristele valmiit tortut tomusokerilla ja nauti glögin kanssa.

Ainekset

500 g
(1 pkt) torttutaikinalevyjä
150 g
(0,5 pkt) luumumarmeladia

Voiteluun

1 kpl
Kananmunaa

Pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

A. Timanttitortut

Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa hieman levenevä viilto, aloittaen 1 cm taikinaneliön yläkulmasta edeten kohti alareunaa. Toista kaikille reunoille.

Paina jokaisen leikatun osan kärki tiukasti kiinni vastakkaisen reunan puoleenväliin.

Voitele torttupohjat kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.

B. Kuusitortut

Kauli kaksi suorakaiteen muotoista torttutaikinalevyä hieman ohuemmaksi.

Levitä luumumarmeladia toisen levyn pinnalle tasainen ohut kerros. Nosta toinen levy luumumarmeladin päälle ja kauli levyt kevyesti kiinni toisiinsa.

Leikkaa täytetystä levystä viisi pitkää suikaletta. Taita suikale haitariksi, joka kapenee loppua kohden. Työnnä varrastikkuun.

Voitele tortut kananmunalla.

C. Enkelitortut

Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa viillot neliön kaikista kulmista kohti keskustaa, kuin olisit tekemässä tähtitorttua.

Taita sisemmät yläkulmat ja ulommat alakulmat levyn keskelle. Paina tiukasti kiinni.

Voitele tortut kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.

150 g
(0,5 pkt) luumumarmeladia
500 g
(1 pkt) torttutaikinalevyjä
1 kpl
Kananmunaa
2

Paista tortut uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.

3

Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla. Käytä apuna esimerkiksi teesihtiä, jonka täytät tomusokerilla ja jota kopauttelet varovaisesti lusikalla.

Tomusokeria

Vinkki: Voit täyttää joulutortut luumumarmeladin sijaan myös keksitahnalla (Biscoff).

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 20.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

37

153

0,5 g

0,1 g

6,9 g

6,9 g

0,2 g

0,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli