Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen viikunapiiras

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Palaa
Tee juustopiirakan täyte näppärästi juustokermasta ja lado päälle makoisia viikunoita, niin pöydässäsi on pian kauden kaunein ja maukkain suolainen piiras.

Ainekset

Pohja

150 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

Täyte

220 g
viikunoita
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3 kpl
kananmunaa
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva sekä vehnä- ja grahamjauhot murumaiseksi. Lisää suola ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (Ø 20 cm) margariinilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.

150 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 dl
grahamjauhoja
1 kpl
kananmuna
2

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Esipaista piiraspohjaa uunin alaosassa 15 minuuttia.

3

Halkaise viikunat. Yhdistä kulhossa kerma, kermaviili ja kananmunat. Hienonna timjami ja lisää se kermaseokseen. Mausta suolalla ja sekoita.

220 g
viikunoita
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa
3 kpl
kananmunaa
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
4

Levitä kermaseos esipaistetulle pohjalle ja laita viikunat pinnalle. Paista 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
|
Muokattu: 12.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

338

1413

25,6 g

11,8 g

17,9 g

2,0 g

1,3 g

7,9 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

220 g viikunoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli