Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea rosolli

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rosolli pukeutuu vaihteeksi vaaleaan. Sesongin parhaista raaka-aineista valmistettu vaalea rosolli on helppo ja nopea valmistaa. Perinteinen rosolli on saanut haastajan tässä lantusta, persimonista ja omenasta valmistetusta versiosta.

Ainekset

300 g
lanttua
500 g
(3 kpl) keitettyä perunaa
400 g
(2 kpl) persimonia
150 g
(1 kpl) hapanta omenaa
35 g
(1 prk) kapriksia

Punasipulivinaigrette

1 kpl
Pieni punasipuli
5 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Viinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
Dijoninsinappia
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori, kuutioi ja keitä lantut kypsiksi. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

300 g
lanttua
2

Kuori ja kuutioi keitetyt kylmät perunat sekä persimonit ja omena. Laita ainekset kulhoon, lisää lantut ja kaprikset. Sekoita rosolli.

500 g
(3 kpl) keitettyä perunaa
400 g
(2 kpl) persimonia
150 g
(1 kpl) hapanta omenaa
35 g
(1 prk) kapriksia
300 g
lanttua
3

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulivinaigretten ainekset kulhossa keskenään ja kaada rosollin joukkoon. Sekoita.

1 kpl
Pieni punasipuli
5 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Viinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
Dijoninsinappia
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
4

Anna rosollin maustua 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi rosmariinilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

159

664

0,8 g

30,3 g

14,0 g

4,8 g

4,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

35 g (1 prk) kapriksia,

1 kpl Pieni punasipuli,

5 rkl Rypsiöljyä,

2 rkl Viinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa,

2 rkl Dijoninsinappia,

1 rkl Sokeria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli