Kuohkea kinkkuomeletti
Annokset
1
Ruokavalio
Kuohkean ranskalaisen munakkaan salaisuus on vaahdotetut valkuaiset. Nauti omeletti vastapaistettuna.
Ainekset
1 kpl
Savukinkkua
2 - 3 rkl
Emmentaljuusto-raastetta
2 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl
Vettä
1 tl
Margariinia tai voita
1 rkl
Silputtua ruohosipulia
Näin teet
1
Suikaloi kinkku. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja vesi keskenään, lisää mausteet.
1 kpl
Savukinkkua
2 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Vettä
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl
Silputtua ruohosipulia
2
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti keltuaisten joukkoon.
3
Sulata rasva pienellä, pinnoitetulla pannulla. Kaada munakasseos pannulle ja anna sen hyytyä miedolla lämmöllä. Voit laittaa pannun päälle hetkeksi kannen.
1 tl
Margariinia tai voita
4
Lisää kinkku ja juustoraaste lähes hyytyneen munakkaan päälle. Irrottele munakasta pannusta lastalla, valuta munakkaan toinen puoli lautaselle ja kiepsauta toinen puoli päälle.
1 kpl
Savukinkkua
2 - 3 rkl
Emmentaljuusto-raastetta
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 7.8.2018