Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaiset joulutortut

timer-icon45 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Pidätkö perinteisistä makeista vai uudenlaisista suolaisista joulutortuista? Helpoilla täytteillä syntyy kolme erilaista pikkusuolaista, joissa maistuu myös ripaus makeaa. Leivotko sinä tortut sinihomejuustolla, sipulilla vai pekonilla? Yksi täyte riittää paketilliseen voi- tai torttutaikinalevyjä.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voi- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)

Viikuna-sinihomejuustotäyte

85 g
(½ pkt) sinihomejuustoa
1/2 dl
Ranskankermaa
1/4 tl
(ripaus) mustapippuria
3/4 dl
Viikunahilloa

Sipuli-pippurijuustotäyte

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynsiä
2 tl
Rypsiöljyä
1/4 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
100 g
(1/2 prk) mustapippurituorejuustoa
1 rkl
Seesaminsiemeniä

Aprikoosi-pekonitäyte

170 g
(1 pkt) pekonia
150 g
(½ prk) aprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
2 rkl
auringonkukansiemeniä
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna (voiteluun)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

500 g
(1 pkt) voi- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
2

Viikuna-sinihomejuustotortut: Murustele homejuusto kulhoon. Lisää ranskankerma ja mustapippuri, sekoita tasaiseksi. Leikkaa kukin taikinalevy puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Tee neliöiden kulmiin viillot kuten perinteisiä tähtitorttuja tehdessäsi. Jaa sinihomejuustotäyte neliöiden keskelle. Taita joka toinen sakara keskelle ja paina sakaroiden päät toisiinsa kiinni. Voitele tortut munalla. Paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä. Lisää jäähtyneiden torttujen keskelle lusikallinen viikunahilloa.

85 g
(½ pkt) sinihomejuustoa
1/2 dl
Ranskankermaa
1/4 tl
(ripaus) mustapippuria
3/4 dl
Viikunahilloa
1 kpl
Kananmuna (voiteluun)
3

Sipuli-pippurijuustotortut: Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen, noin 15 minuuttia. Mausta ne timjamilla ja suolalla. Leikkaa kukin taikinalevy puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Tee noin puolen sentin päähän reunoista taikinan pintaan viillot, älä leikkaa taikinan läpi. Levitä tuorejuustoa neliölle siten, että reunat jäävät ilman täytettä. Jaa sipulit tuorejuuston päälle. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele niille seesaminsiemeniä. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynsiä
2 tl
Rypsiöljyä
1 tl
Timjamia
1/4 tl
Suolaa
100 g
(1/2 prk) mustapippurituorejuustoa
1 rkl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
Kananmuna (voiteluun)
4

Aprikoosi-pekonitortut: Suikaloi pekonit, paista ne kuumalla pannulla rapeiksi ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneet pekonit aprikoosimarmeladiin. Leikkaa kukin taikinalevy puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Tee neliöiden vastakkaisiin kulmiin suorakulman muotoiset viillot noin puolen sentin päähän reunoista. Jaa neliöiden keskelle pekoni-aprikoosimarmeladiseosta. Nosta taikinan vastakkaiset kulmat ylös ja paina kiinni keskelle. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja ripaus mustapippuria. Voitele tortut munalla. Paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä.

170 g
(1 pkt) pekonia
150 g
(½ prk) aprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
2 rkl
auringonkukansiemeniä
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 kpl
Kananmuna (voiteluun)
Miltä maistui?(1 arviota)
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 23.11.2016
|
Muokattu: 26.10.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.