Persikka-ananaspiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persikka-ananaspiirakka

Persikka-ananaspiirakka
Paloja
18
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Raikkaan hedelmäinen piirakka syntyy persikoista ja ananaspaloista. Viimeistele makea herkku ripottelemalla lämpimän piirakan päälle hieman sokeria.
Jaa Somessa

Ainekset

125 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 dl
Maitoa
6 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Leivinjauhetta
1/4 tl
Kardemummaa

LISÄKSI

1 kpl
(400/250 g) persikkakuutioita
1 kpl
(200/127 g) pieniä ananaspaloja

PINNALLE

Sokeria

Näin teet

1

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen kermaviili, maito ja jäähtynyt rasva.

2

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää ne munaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 25 x 35 cm kokoiselle uunipellille.

3

Valuta hedelmäpaloista neste. Levitä hedelmät taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 30–35 minuuttia.

4

Ripottele lämpimän piirakan päälle hieman sokeria. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Leikkaa paloiksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 11.9.2019