Piparkakkujoulutortut - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakkujoulutortut

Annokset
15
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Näissä tortuissa yhdistyvät joulun kaksi suosikkimakua: mausteiset piparkakut ja perinteiset joulutortut. Kauli pipari- ja torttutaikinat yhdeksi levyksi, täytä tortut mieleiselläsi marmeladilla ja taittele tähdiksi.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(1 pkt) torttutaikinaa tai 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa
160 g
(0,5 rs) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu-, aprikoosi- tai omenamarmeladia)

LISÄKSI

1 kpl
kananmuna
1/2 dl
tomusokeria

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

Jos käytät yhtä suurta torttu- tai lehtitaikinalevyä, kauli se ja piparkakkutaikina suunnilleen samankokoisiksi levyiksi ja voitele piparitaikina munalla. Siirrä torttutaikina piparitaikinan päälle ja jatka kaulimista, kunnes saat 2–3 mm paksuisen taikinalevyn.

Jos käytät useampaa pientä torttutaikinalevyä, kauli piparitaikina sen kokoiseksi suorakaiteeksi, että torttutaikinalevyt mahtuvat sen päälle vierekkäin. Voitele piparitaikina kananmunalla. Levitä päälle torttutaikinalevyt vierekkäin niin, että ne ovat 1–2 mm toistensa päällä. Kauli taikinoita, kunnes saat 2–3 paksuisen taikinalevyn.

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa
500 g
(1 pkt) torttutaikinaa tai 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
2

Jaa taikina 10–15 neliöksi ja tee neliöiden kulmiin noin 3 cm:n viillot kohti keskustaa. Voitele torttujen keskustat munalla ja käännä joka toinen kulma keskustaan. Paina kaikki neljä sakaraa kiinni keskustaan ja laita keskelle lusikallinen marmeladia. Voitele tortut kananmunalla.

160 g
(0,5 rs) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu-, aprikoosi- tai omenamarmeladia)
1 kpl
kananmuna
3

Kypsennä torttuja uunissa noin 12–15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.

1/2 dl
tomusokeria
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.11.2019
Muokattu: 13.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g393 g
Proteiinia4 g53 g
Rasvaa7 g106 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj777 11648
Energiaa kcal185 2782

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 500 g (1 pkt) torttutaikinaa tai 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g393 g
Proteiinia4 g53 g
Rasvaa7 g106 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj777 11648
Energiaa kcal185 2782

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 500 g (1 pkt) torttutaikinaa tai 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.