Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurilohi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tarjoa lohi piparjuurismetanan kanssa.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
Tuoretta tilliä

Mausteliemi

2 kpl
Punajuurta
4 dl
Vettä
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 tl
Kokonaisia maustepippureita
1 tl
Sinapinsiemeniä
1 kpl
Laakerinlehti

Piparjuurismetana

2 kpl
Smetanaa
2 1/2 rkl
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolautua jääkaapissa yön yli. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja lisää punajuuriviipaleet liemeen. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemi kylmäksi. Pyyhi lohifilee ja leikkaa nahattomaksi. Leikkaa filee kuutioiksi ja aseta kulhoon kerroksittain lohipaloja ja punajuuriviipaleita. Kaada päälle kylmä mausteliemi ja peitä kelmulla. Anna maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lohipalat piparjuurismetanan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

250

1045

17,3 g

8,3 g

12,6 g

12,6 g

0,5 g

10,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Karkeaa merisuolaa,

Tuoretta tilliä,

4 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

1 tl Kokonaisia maustepippureita,

1 tl Sinapinsiemeniä,

Laakerinlehti,

2,5 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli