Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkakuohu

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juhlan alkumalja sekoitetaan itse tehdystä puolukkasiirapista ja pirskahtelevasta kuohuviinistä.

Ainekset

5 dl
Kuivaa kuohuviiniä
3 - 4 rkl
Puolukkasiirappia
1 rkl
Jäisiä puolukoita

Puolukkasiirappia

3 dl
Puolukoita (pakaste)
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee siirappi edellisenä päivänä. Mittaa puolukat ja vesi kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Siivilöi kulhoon ja painele marjoista kaikki mehu talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.

3 dl
Puolukoita (pakaste)
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2

Annostele siirappia kuohuviinilaseihin. Täytä lasi kuohuviinillä ja lisää muutama jäinen puolukka.

3 - 4 rkl
Puolukkasiirappia
5 dl
Kuivaa kuohuviiniä
1 rkl
Jäisiä puolukoita

Vinkki: Tee kauniit puolukanvarpukoristeet näin: Sekoita kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kaada reilu kerros sokeria lautaselle. Ota pieni puolukanvarpu ja sivele valkuaista pullasudilla puolukanlehtien molemmille puolille. Kääntele varpua sokerissa niin, että sokeri tarttuu kunnolla lehtiin. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

212

886

0,3 g

30,3 g

30,0 g

1,3 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli