Raikas poroalkupala - Yhteishyvä

Raikas poroalkupala

Raikas poroalkupala
Annokset
7
Valmistusaika
Useita tunteja
Voit valmistaa alkupalajäädykkeen jo viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Viipaloi leivän tai rieskan päälle hetki ennen tarjoilua.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa
Puoli ruukkua ruohosipulia
1 dl
Kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

Rieskaa tai ruisleipää
Puolukoita (pakaste)
Ruohosipulia

Vinkki! Leikkaa rieskat joulupöytään piparkakkumuoteilla. Kuutioi ylijäävät osat, paahda ja tarjoa rieskakrutonkeina salaatin päällä.

Näin teet

1

Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kaikki jäädykkeen ainekset.

100 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa
Puoli ruukkua ruohosipulia
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Kuohukermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Lusikoi jäädykeseos leivinpaperipalalle. Muotoile se paperin avulla 3–4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Sulje paperin päät kiertämällä, kääri folioon ja pakasta.

3

Ota jäädykepaketit huoneenlämpöön noin 25 minuuttia ennen viipalointia.

4

Leikkaa rieskat tai leivät noin 5 cm:n paloiksi. Paahda halutessasi pannulla. Leikkaa jäädykkeestä viipaleita leipäpalojen päälle. Koristele puolukoilla ja ruohosipulilla.

Rieskaa tai ruisleipää
Puolukoita (pakaste)
Ruohosipulia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g9 g
Proteiinia6 g40 g
Rasvaa10 g70 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj489 3422
Energiaa kcal117 817

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Puoli ruukkua ruohosipulia

  • 0.5 tl Suolaa

  • Rieskaa tai ruisleipää

  • Puolukoita (pakaste)

  • Ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g9 g
Proteiinia6 g40 g
Rasvaa10 g70 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj489 3422
Energiaa kcal117 817

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Puoli ruukkua ruohosipulia

  • 0.5 tl Suolaa

  • Rieskaa tai ruisleipää

  • Puolukoita (pakaste)

  • Ruohosipulia

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.