Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapusilakat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pakastesilakkafileistä ja ravunpyrstöistä syntyy etikkaliemessä maukas kalapöydän tarjottava. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista.

Ainekset

300 g
Pakastesilakkafileitä
1 dl
Väkiviinaetikkaa
5 dl
Vettä
1 rkl
Suolaa
1 kpl
(170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä
150 g
Ranskankermaa
1 dl
Majoneesia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tilli- ja persiljasilppua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

194

814

16,3 g

6,3 g

2,0 g

2,0 g

8,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

0,5 dl Tilli- ja persiljasilppua,

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli