Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruiskranssi ja mätidippi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Kokoa rapeista jälkiuunilastuista ja mätidipistä näyttävä kranssi juhlanaposteluun tai alkupalaksi.

Ainekset

1 kpl
(130 g) jälkiuunilastuja (merisuola)

Mätidippi

200 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1/2 kpl
(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulanut mäti tiheässä siivilässä jääkaapissa.

200 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
2

Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita ranskankerma ja mäti tuorejuustoon. Silppua yrtit ja lisää ne dippiin. Mausta mustapippurilla.

1/2 kpl
(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3

Asettele jälkiuunilastut ja mätidippi kranssin muotoon tarjoiluvadille.

1 kpl
(130 g) jälkiuunilastuja (merisuola)
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

70

293

4,1 g

1,9 g

2,3 g

0,5 g

0,4 g

5,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku tilliä,

Ruukku ruohosipulia,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli