Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruotsalainen etikkalohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista lohifileestä ja kasviksista ruotsalaistyyppinen kalalisäke. Anna lohen maustua jääkaapissa yön yli ja tarjoa lisäksi piparjuurimajoneesia.

Ainekset

300 g
Lohifileetä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punasipuli
4 kpl
Mauste- ja valkopippuria
1 kpl
Laakerinlehti
3 dl
Vettä
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Suolaa
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Ruukku tilliä

Lisäksi

1 dl
Majoneesia
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet kattilaan. Lisää paloiteltu porkkana ja suikaloitu sipuli. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää palat liemeen ja kuumenna, mutta älä keitä. Anna lohen maustua liemessä jääkaapissa seuraavan päivään. Pane lohipalat tarjoilukulhoon ja silppua päälle tilliä. Tarjoa lisänä piparjuurella maustettua majoneesia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

247

1035

19,7 g

2,2 g

7,7 g

7,7 g

0,3 g

9,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mauste- ja valkopippuria,

Laakerinlehti,

3 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli