Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salted caramel -piirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Suklaisen suosikkipiirakan juju on brownie-tyyppisen pohjan ja tahmean kinuskikuorrutteen liitto. Suklaa-kinuskipiirakka viimeistellään ripottelemalla sen pinnalle sormisuolaa.

Ainekset

Pohja

175 g
voita
175 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Kananmunaa
4 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

Kuorrute

2 dl
Fariinisokeria
2 dl
Kuohukermaa
25 g
Voita
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

1/2 tl
Sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Sulata rasva ja suklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen.Sekoita vähän jäähtyneeseen suklaaseokseen munat ja sokerit. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

175 g
Tummaa suklaata
3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa
4 kpl
Kananmunaa
4 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Leivinjauhetta
175 g
voita
3/4 dl
kaakaojauhetta
2

Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja ripottele sormisuola pinnalle. Leikkaa paloiksi. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.

2 dl
Fariinisokeria
2 dl
Kuohukermaa
1/2 tl
Suolaa
25 g
Voita
1/2 tl
Sormisuolaa
Miltä maistui?(16 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

242

1014

11,2 g

5,0 g

32,5 g

27,2 g

0,8 g

2,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli