Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinappisilli

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Onko sinappisilli sinunkin suosikkisi? Mausta silli sinapilla jo tarjoamista edellisenä päivänä, sillä sen maku tekeytyy parhaimmilleen vuorokauden maustumisen aikana. Kauniiseen purkkiin pakattuna maustesilli on myös mainio ruokalahja.

Ainekset

150 g
(1 pkt) matjessillifileetä
3/4 dl
Makeaa sinappia
1 rkl
Dijoninsinappia
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Sokeria
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Rypsiöljyä
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet.

150 g
(1 pkt) matjessillifileetä
2

Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma kulhossa keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

3/4 dl
Makeaa sinappia
1 rkl
Dijoninsinappia
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Sokeria
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Rypsiöljyä
3

Hienonna tilli. Mausta sinappikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.

1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
4

Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vinkki! Silli on suolaista, joten lisää sinappikastikkeeseen suolaa maltillisesti.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

265

1110

23,5 g

4,8 g

9,3 g

9,3 g

0,2 g

4,2 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli