Vanhanajan silakkarullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vanhanajan silakkarullat

Vanhanajan silakkarullat
Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Etikkaliemessä kypsyneet silakkarullat tuovat monelle mieleen lapsuuden. Mausta silakkafileet, lisää sipulisilppu ja tilli ja kääräise rulliksi. Kaada päälle etikkaliemi ja laita uunin lämpöön hautumaan.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
sipuli
600 g
silakkafileitä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 dl
Vettä

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli. Säädä uuni 200 asteeseen.

1 kpl
sipuli
2

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Jaa fileiden päälle ½ tl suolaa, pippuri ja puolet sipulisilpusta sekä tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn yhteen isompaan tai kahteen pieneen uunivuokaan. Levitä loppu sipuli ja tilli rullien päälle. Sekoita etikka, sokeri ja loppu suola veteen. Kaada liemi kalarullien päälle.

600 g
silakkafileitä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 1/2 rkl
Sokeria
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 dl
Vettä
3

Kypsennä silakkarullia uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa rullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kaverina.

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 14.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g19 g
Proteiinia12 g96 g
Rasvaa7 g53 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj504 4035
Energiaa kcal121 964

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g19 g
Proteiinia12 g96 g
Rasvaa7 g53 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj504 4035
Energiaa kcal121 964

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.