Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tutut joulupöydän herkut saavat uutta makua helpoilla nikseillä.

Tuunaa valmiit joululaatikot - 4 näppärää vinkkiä

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 29.11.2018
|
Muokattu: 1.12.2020
Taio valmiisiin joululaatikoihin uutta makua pienellä vaivalla. Paista laatikoita 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Aasialainen bataattilaatikko

Notkista bataattilaatikko (700 g) 2 dl:lla kookoskermaa. Ripottele pinnalle 1 tl chilirouhetta, koristele neilikoilla ja kuumenna.

Joulumausteinen lanttulaatikko

Sekoita lanttulaatikon (700 g) joukkoon 120 g smetanaa ja 2 tl piparkakkumaustetta. Kääntele pekaanipähkinät (100 g) öljytilkassa, asettele laatikon pinnalle ja paista.

Tillihunnutettu perunalaatikko

Sekoita perunalaatikkoon (700 g) ½ dl voisulaa ja 1 rkl siirappia. Kuumenna. Lisää pinnalle 1 ruukku hienonnettua tilliä.

Rouskuva porkkanalaatikko

Lisää porkkanalaatikon (700 g) mausteeksi 1 rkl vaahterasiirappia, 2 tl pestyn appelsiinin raastettua kuorta ja 2 rkl appelsiinimehua. Kääntele 1 dl kurpitsansiemeniä öljytilkassa ja levitä laatikon pinnalle. Kuumenna uunissa.

Kokeile myös näitä