Luumujuustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumujuustokakku

Luumujuustokakku
Paloja
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Piilota joulutorttutalkoista ylijäänyt luumumarmeladi raikkaan jouluiseen tuorejuustokakkuun. Helppo kakku syntyy ilman uunia ja liivatetta.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
piparkakkuja
50 g
voita
1 kpl
sitruuna
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
400 g
(2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
luumumarmeladia

LISÄKSI

1 kpl
granaattiomenan siemenet

Näin teet

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle. Murskaa piparkakut. Ota 1–2 rkl piparkakkumurua erilleen kakun koristelua varten. Sulata voi. Sekoita voisula piparkakkumuruun. Peitä vuoan pohja pipariseoksella ja laita vuoka jääkaappiin.

150 g
piparkakkuja
50 g
voita
2

Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi toisessa astiassa ja kääntele se kermavaahtoon. Mausta seos sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.

1 kpl
sitruuna
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
sokeria
400 g
(2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl
vaniljasokeria
3

Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjan päälle. Lusikoi luumumarmeladi nokareiksi seoksen päälle. Levitä pinnalle loppu tuorejuustoseos. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

2 dl
luumumarmeladia
4

Halkaise granaattiomena. Koputtele puukauhalla siemenet kulhoon. Valuta mehu siemenistä ja anna siementen kuivahtaa talouspaperin päällä. Koristele kakun pinta granaattiomenan siemenillä ja piparkakkumurusilla.

1 kpl
granaattiomenan siemenet
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.11.2019
Muokattu: 28.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g318 g
Proteiinia5 g50 g
Rasvaa20 g200 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1383 13834
Energiaa kcal330 3304

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g318 g
Proteiinia5 g50 g
Rasvaa20 g200 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1383 13834
Energiaa kcal330 3304
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.