Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaapokekakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Pokekakun ideana on kakkuun tökittyihin reikiin valutettu täyte. Poke on englantia ja tarkoittaa tökkäämistä.

Ainekset

250 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria

Täyte

2 dl
Kinuskikastiketta
100 g
Valkosuklaata

Kuorrutus

100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Vispikermaa
1 dl
Tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
50 g
Valkosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

250 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
3/4 dl
kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
2

Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.

3

Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti.

4

Kuumenna kinuskikastike ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle. Valuta täytettä erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

2 dl
Kinuskikastiketta
100 g
Valkosuklaata
5

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle.

2 dl
Vispikermaa
1 dl
Tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Valkosuklaata
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

457

1912

28,3 g

12,8 g

43,4 g

30,8 g

1,5 g

6,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

2 dl Kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli